Εκδρομές στη Μάνη

Walks - Tours Walks - Tours Walks - Tours

Walks - Tours Walks - Tours Walks - Tours

 Το Κτήμα Καραγεώργου βρίσκεται σ’ ένα φυσικό σταυροδρόμι, που ενώνει  την Μεσσηνιακή και την Λακωνική Μάνη. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να πραγματοποιήσετε πολλές εκδρομές  και να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή.  Ένα καλό σχετικά οδικό δίκτυο δίνει την δυνατότητα στον φιλοξενούμενό μας να απολαύσει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε μικρή ή μεγαλύτερη απόσταση από το Κτήμα Καραγεώργου. 

Είμαστε πάντα εδώ πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε την πληροφόρηση που χρειάζεστε για να επιλέξετε την εκδρομή που σας ταιριάζει περισσότερο. Χάρτες, βιβλία, τοπικές εφημερίδες … όλα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή.

Εκδρομές  που σας προτείνουμε:

Εκδρομή 1
Αρεόπολη -Σπήλαια του Δυρού (11Km) –Νεολιθικό μουσείο Δυρού – Αρεόπολη – Λιμένι(3 Km) – Ν. Οίτυλο (4 Km) – Οίτυλο(10 Km) – Αρεόπολη 
Ξεκινώντας από την Αρεόπολη μετά από 10 λεπτά βρισκόμαστε στα Σπήλαια του Δυρού, ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα, για 1200 m περίπου, και ακολουθεί 200 m περίπου περπάτημα. Η όλη ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα.Λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται το νεολιθικό μουσείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που θα ολοκληρώσουν την εικόνα σας για τη ζωή στη νεολιθική εποχή.
Μπορείτε να κάνετε μπάνιο στη παραλία του Δυρού. Επιστρέφουμε  στην Αρεόπολη για να οδηγηθούμε μετά από 5 λεπτά, στο επίνειο της Αρεόπολης το γραφικό και ιστορικό Λιμένι όπου μπορείτε να δείτε το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, το μοναστήρι της Βρεττής και να περπατήσετε αν θέλετε μέχρι το Απήδημα όπου έχουν βρεθεί από την παλαιολιθική εποχή σημαντικά ευρήματα. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά του Λιμενιού και να απολαύσετε τις γραφικές ψαροταβέρνες. Το επόμενο χωριό, 1 Km  από το Λιμένι είναι το Νέο Οίτυλο, όπου προσφέρεται και εκεί για μπάνιο σε παραλία με άμμο, και φαγητό  στις  εξίσου καλές ψαροταβέρνες του. Συνεχίζοντας το δρόμο προς Καλαμάτα, μετά από 3 km φτάνουμε στο Ομηρικό Οίτυλο, όπου μπορείτε να περπατήσετε στα καλντερίμια του και να απολαύσετε την ωραία θέα προς τη θάλασσα, το κάστρο της Κελεφάς και το φαράγγι της  Σπηλαιώτισσας και να δείτε το μοναστήρι του Ντεκούλου.
Επιστροφή στην Αρεόπολη σε 10 λεπτά. 

Εκδρομή 2
Αρεόπολη – Γερολιμένας – Κυπάρισσος – Βάθεια – Μαρμάρι – Κοκινόγεια – Ταίναρο
Ξεκινώντας από την Αρεόπολη, με κατεύθυνση νότια, μετά από 20 λεπτά φτάνετε στο Γερολιμένα όπου αντικρίζετε τον επιβλητικό βράχο του Κάβο Γκρόσο και το γραφικό λιμάνι που ήταν σημαντικό κέντρο εμπορίου. Προσφέρετε για ούζο στα όμορφα ουζερί και καφέ στην παραλία. Μετά από 10 λεπτά φτάνετε στην Κυπάρισσο όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην πολύ ιδιαίτερα όμορφη παραλία της κοντά στα χνάρια και τα απομεινάρια της αρχαίας Καινήπολης. Συνεχίζοντας το δρόμο μας ανεβαίνουμε  στη φημισμένη πολύπυργη Βάθεια. Περπατήστε ανάμεσα από τα σοκκάκια της για να  γνωρίστε ένα χαρακτηριστικό μανιάτικο οικισμό. Μετά από 10 λεπτά φτάνουμε στο Μαρμάρι με τις δύο πανέμορφες παραλίες του από άμμο όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και να απολαύσετε το φαγητό σας. Σε απόσταση 2km βρίσκεται το Πόρτο Κάγιο επίσης γραφικό ψαροχώρι όπου μπορείτε να βρείτε φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες. Συνεχίζοντας νότια καταλήγουμε στο τέλος του δρόμου στα Κοκινόγεια.Εκεί θα δείτε το αρχαίο νεκρομαντείο, το βυζαντινό ψη φιδωτό και θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Από εδώ ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί μετά από 45 λεπτά περπάτημα στο ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο χερσαίο άκρο της Ευρώπης. Επιστροφή  στην Αρεόπολη μετά από 60 λεπτά. 

Εκδρομή 3
Αρεόπολη – Κάβαλλος – Κότρωνας – Φλομοχώρι – Νύφι – Κοκκάλα – Λάγι – Τσικαλιά – Άλικα – Αρεόπολη
Από την Αρεόπολη 2 km κάνουμε αριστερά με κατεύθυνση προς την προσηλιακή Μάνη. Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι ο Κάβαλλος , ο αρχαίος Πύριχος. Συνεχίζοντας το δρόμο μας φτάνουμε στον Κότρωνα. Είναι χτισμένος κοντά στην αρχαία Τευθρώνη,της ονομαστής πόλης του κοινού των Ελευθερολακώνων. Μπορείτε να περπατήσετε στο νησάκι του Σκοπά που είναι πολύ γραφικά και  να κολυμπήσετε. Γυρίζουμε πίσω τον ίδιο δρόμο και μετά από 2 km κάνουμε αριστερά. Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Φλομοχώρι με τους 4 πανύψηλους πύργους. Ακολουθεί το Νύφι με την  πολύ όμορφη παραλία Αλύπα. Από εδώ ξεκινάει μονοπάτι για τα Κιόνια όπου πιστεύεται ότι είναι η αρχαία πόλη Αίγιλα και μπορείτε να δείτε τα ερείπια από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας, σύμφωνα με τον Παυσανία. Ακολουθεί η Κοκκάλα με τα παραδοσιακά καφενεδάκια που σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες και μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στο λιμανάκι της. Αφήνουμε τη θάλασσα και ανεβαίνουμε στη Λάγια, με τους πολλούς πύργους και πολλές βυζαντινές εκκλησιές, κάθε οικογένεια είχε τη δική της εκκλησία. Ήταν άλλοτε  κέντρο της ευρύτερης  περιοχής του Ακρωταινάρου με 2200 κατοίκους.Κατά τη διαδρομή μας  περνάμε πάνω από το βουνό Σαγγιά, κορυφή του Ταϋγέτου, στην τελευταία του απόληξη προς το ακρωτήριο Ταίναρο, και συναντάμε το πολύ εντυπωσιακό χωριό Τσικαλιά με τις πάμπολλες αναβαθμίδες του, που δείχνουν τον αγώνα του Μανιάτη για επιβίωση στις πολύ δύσκολες εδαφολογικές συνθήκες. Το επόμενο χωριό είναι τα Άλικα, όπου κάνουμε δεξιά προς την Αρεόπολη.

Εκδρομή 4 
Αρεόπολη – Οίτυλο – Μεσσηνιακή Μάνη – Στούπα – Καρδαμύλη – Αρεόπολη
Ξεκινώντας από την Αρεόπολη, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, περνάμε από τον κόλπο του Νέου Οιτύλου, ανεβαίνουμε στο Οίτυλο και από εκεί ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο συναντάμε τα τελευταία χωριά της Λακωνικής Μάνης το Ελαιοχώρι και την Χοτάσια. Από κει και πέρα αρχίζει η Μεσσηνιακή Μάνη. Το τοπίο από εδώ είναι διαφορετικό…πιο γλυκό, πιο πράσινο, πιο ήπιο…Δεξιά και αριστερά του δρόμου συναντάμε πολλά χωριά, τον Άγιο Νίκωνα, το χωριό του Οσίου Νίκωνος του ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, την Λαγκάδα,τις Θαλάμες, εκεί που υπήρχαν οι αρχαίες Θαλάμαι, το Νομιτσί  και την Πλάτσα.  Μέχρι τώρα έχουμε οδηγήσει 15 λεπτά  στη Μεσσηνιακή Μάνη και από εδώ ο δρόμος   αρχίζει  και κατηφορίζει προς τη θάλασσα  ενώ από μακριά αντικρίζουμε την δαντελένια ακτογραμμή, ιδιαίτερα όμορφη, με την γνωστή  Στούπα  και  Καρδαμύλη .
Μετά από 10  λεπτά φτάνουμε  λίγο πριν από τον  Άγιο Νικόλαο,όπου κάνοντας αριστερά   θα οδηγηθούμε σε μία παραλία πολύ  μεγάλη και καθαρή, με άμμο, όπου μπορούμε να απολαύουμε το μπάνιο μας.  Συνεχίζοντας το  δρόμο προς  τα αριστερά μπορούμε να πάμε να γνωρίσουμε την  άγρια ομορφιά  της γραφικής  Τραχίλας, που έχει την αίσθηση  κανείς ότι έχει μείνει στη δεκαετία του ’60.  
Γυρίζοντας προς πίσω φτάνουμε πάλι  στον κεντρικό δρόμο όπου μπορούμε  να επισκεφτούμε  τον Άγιο  Νικόλαο ένα πολύ όμορφο παραλιακό χωριό,να κάνουμε μπάνιο στην αμμουδερή παραλία του, την πολυσύχναστη Στούπα  με τις όμορφες παραλίες της και κυρίως την Καλόγρια που θα συναντήσουμε φεύγοντας. Μετά από 15 λεπτά, φτάνουμε στην πανέμορφη Καρδαμύλη. 

Εκδρομή 5
Αρεόπολη – Σπάρτη – Μυστράς
Ξεκινώντας από την Αρεόπολη, μετά από 50 λεπτά βρισκόμαστε στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Η πόλη που υπήρξε η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας, η πόλη που γέννησε γενναίους πολεμιστές, η πόλη του Λεωνίδα η πόλη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας.Δυτικά της Σπάρτης  στα 5  km, στους πρόποδες του θρυλικού Ταϋγέτου, βρίσκεται το δεσποτάτο του Μυστρά , δεσποτάτο του τελευταίου αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Το 1989 με απόφαση της  Unesco, o  Μυστράς χαρακτηρίζεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Διαμονή στη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου
Αρεόπολη Μάνη Λακωνίας
Τηλ. 2733051368
Fax 2733051328
http://mani.ktimakarageorgou.gr
email: info@ktimakarageorgou.gr


Comments are closed.

Book now Ktima Karageorgou