Ιππασία
Αρεόπολη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου

Το Κτήμα Καραγεώργου σε συνεργασία με τον ιππικό όμιλο Πύργου είναι δίπλα σας σε όλους εσάς που με λιγότερη ή περισσότερη εμπειρία στην ιππασία, αναζητάτε περισσότερους τρόπους για να έρθετε σε επαφή με τη φύση και να νοιώσετε ίσως λίγο πιο ελεύθεροι, λίγο πιο πρωτόγονοι…
Καβάλα στο άσπρο άλογο, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ξεκινήστε την περιήγησή σας στη Μάνη. Κάντε ιππασία  σε δρόμους και σοκάκια που διαβαίνουν βουνά, φαράγγια, ποτάμια ή παραλίες και θα σας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Τοπία με έντονες αντιθέσεις, ξεχωριστή γεωμορφολογία, οικοσυστήματα  ιδιαιτέρου κάλλους  που ομορφαίνουν τη διαδρομή σας και σας αφήνουν να απογειωθείτε…
Μια καταπληκτική ευκαιρία  για μια ολόκληρη οικογένεια  ή για μια παρέα φίλων σε όμορφες χαλαρές βόλτες πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Τα άλογα θα είναι ιδιαίτερα  φιλικά και συνεργάσιμα μαζί σας από την πρώτη στιγμή και η συμμετοχή σας στην προετοιμασία τους  θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε  μαζί τους. Θα προχωρήσετε σε ασκήσεις , θα μάθετε βηματισμό, θα αποκτήσετε τον έλεγχο των χαλιναριών, και θα εκπαιδευτείτε σχετικά με τον τρόπο που θα δέχεται το άλογό σας εντολές από εσάς.   
 
Τα οφέλη της Θεραπευτικής –
Εκπαιδευτικής Ιππασίας (ΘΙ) Σύμφωνα με το εγχειρίδιο (για συντονιστές ΘΙ) των εγκεκριμένων από την NARHA (τον Σύνδεσμο Βορείου Αμερικής για την Θεραπευτική Ιππασία και την Ιπποθεραπεία) Κέντρων Θεραπευτικής Ιππασίας Strides (Strides Book 1, σελ. 12-15), τα οφέλη της Θεραπευτικής – Εκπαιδευτικής Ιππασίας ταξινομούνται ως εξής:

Σωματικά
–     Βελτίωση της ισορροπίας, ενδυνάμωση των μυών, βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων, γρηγορότερα αντανακλαστικά, καλύτερος κινητικός σχεδιασμός, έκταση μυών που είναι σε σύσπαση, ελάττωση της σπαστικότητας, αύξηση του εύρους κινήσεων των αρθρώσεων, ελάττωση των παθολογικών προτύπων κίνησης, βελτίωση της αναπνοής και της κυκλοφορίας, βελτίωση της όρεξης και της χώνεψης, αισθητηριακή ολοκλήρωση και ανάπτυξη της συμμετρίας του σώματος.

Ψυχολογικά
–     Βελτίωση της γενικής αίσθησης ευημερίας μέσα από την άσκηση στον καθαρό αέρα, βελτίωση της αυτοπεποίθησης, αύξηση του ενδιαφέροντος για τον εξωτερικό κόσμο, αύξηση του ενδιαφέροντος του ωφελούμενου για τη δική του ζωή, βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης κινδύνων, ανάπτυξη της υπομονής, βελτίωση του ελέγχου των συναισθημάτων και της αυτοπειθαρχίας, βελτίωση του αυτοελέγχου όσον αφορά τη συμπεριφορά.

Εκπαιδευτικά
–      Βελτίωση της ικανότητας στην ανάγνωση, στην αριθμητική, στην αλληλουχία, στην υιοθέτηση προτύπων (patterning), στον προγραμματισμό των κινήσεων, στον συντονισμό χεριού

-ματιού, στην οπτικο-χωρική αντίληψη, και στη διαφοροποίηση των σημαντικών από τα ασήμαντα ερεθίσματα.

Κοινωνικά
–     Δημιουργία φιλίας με το άλογο και με άλλους που ασχολούνται με το ίδιο ή και άλλα άλογα, ανάπτυξη σεβασμού και αγάπης για τα ζώα μέσα από τη φροντίδα των αλόγων, αύξηση των εμπειριών του ατόμου μέσα από τις δραστηριότητες με / για το άλογο και με τη γνωριμία με μέρη / διαδρομές, διασκέδαση με παιχνίδια με τα άλογα.

Διαμονή στη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου
Αρεόπολη Μάνη Λακωνίας
Τηλ. 2733051368
Fax 2733051328
http://mani.ktimakarageorgou.gr
email: info@ktimakarageorgou.gr


Comments are closed.

Book now Ktima Karageorgou