Μονοπάτια
Αρεόπολη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια περιοχή από το να την περπατήσεις. Στην Ελλάδα και κυρίως σε ακριτικές περιοχές όπως είναι η Μάνη άργησαν να φτιαχτούν αυτοκινητόδρομοι και η επικοινωνία γινόταν μέχρι πρότινος μέσα από μονοπάτια που ένωναν τα χωριά μεταξύ τους. Πολλά από αυτά έχουν διασωθεί, ευτυχώς τα περισσότερα, και δίνουν την ευκαιρία σε εμάς να τα εξερευνήσουμε, να θαυμάσουμε από κοντά το μεγαλείο της φύσης και  τα έργα των ανθρώπων που έζησαν εκεί, στο διάβα των αιώνων.
Περπατώντας  στα μονοπάτια της Μάνης, μονοπάτια που διασχίζουν το τελευταίο κομμάτι της ηπειρωτικής Ευρώπης, και σε οδηγούν άλλοτε σε μεσαιωνικά ή βυζαντινά κάστρα άλλοτε σε φαράγγια ή σπηλιές, άλλοτε σε σκαρφαλωμένα χωριά σαν αετοφωλιές, χάνεις την αίσθηση του χρόνου και ταξιδεύεις σε άλλες εποχές μαγεμένος από την ομορφιά και την ιστορικότητα αυτού του τόπου. Οι  ήχοι, τα αρώματα, τα χρώματα σε συνδυασμό με τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, συγκεντρώνουν τα βλέμματά μας όλες τις εποχές του χρόνου.
Δύσκολα θα βρει κανείς μέρος να μοιάζει με τούτο το κακοτράχαλο, σκληρό τοπίο αλλά συνάμα τόσο γοητευτικό. Μόνο μέσα από τα μονοπάτια της θα  σου δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς, που δημιούργησε η φύση και ο άνθρωπος, να στέκονται περήφανα αιώνες τώρα, αλλά και λυπημένα για την αδιαφορία της πολιτείας. Πεζοπορία στα πλακόστρωτα της Μάνης σημαίνει έρευνα, ψάξιμο να ανακαλύψεις  σε κάθε σου βήμα, αυτά τα αποτυπώματα που άφησε η ιστορία στο πέρασμά της. 
 Με έδρα το ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, στην Αρεόπολη, έναν από τους ωραιότερους και μεγαλύτερους  παραδοσιακούς οικισμούς, στο κέντρο της χερσονήσου της Μάνης, σένα φυσικό σταυροδρόμι, συγκεντρώσαμε τις  πληροφορίες, τους χάρτες με τις διαδρομές και τα μονοπάτια που χρειαζόμαστε, για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν σας την περιπέτεια… μια εμπειρία που σίγουρα θα σας μαγέψει…
Οργανώνουμε λοιπόν πεζοπορίες, φτιάχνουμε ομάδες από μικρούς και μεγάλους, επιλέγουμε διαδρομές και μονοπάτια ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που επιθυμούμε κάθε φορά, και σας αποκαλύπτουμε τους θησαυρούς της Μάνης.
Να σας μυήσουμε στους θρύλους και τις παραδόσεις αυτού του τόπου, στο φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο με τις έντονες αντιθέσεις, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ένα μεγάλο ανοιχτό μουσείο και ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Διαμονή στη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου
Αρεόπολη Μάνη Λακωνίας
Τηλ. 2733051368
Fax 2733051328
http://mani.ktimakarageorgou.gr
email: info@ktimakarageorgou.gr


Comments are closed.

Book now Ktima Karageorgou