Ποδηλασία
Αρεόπολη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου

Αν δεν σας αρέσει το περπάτημα, η πεζοπορία, η ιππασία, μην ανησυχείτε.  Η  ποδηλασία είναι η καλύτερη λύση για εσάς! Η ποδηλασία μπορεί να θεωρηθεί και ως μια φυσική δραστηριότητα αφού μετά το περπάτημα, σε ηλικία 4-5 χρονών είναι η επόμενη κινητική δραστηριότητα του ανθρώπου.
Μοναδική ευκαιρία για ολόκληρη την οικογένεια ή μια παρέα φίλων για να γνωρίσουν  την όμορφη περιοχή της Μάνης. Η ποδηλασία σου δίνει την ευκαιρία της επαφής σου με τη φύση στο ακέραιο, συνδυάζοντας την γρήγορη μετακίνηση και την άθληση. Επιλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο, ποδηλασία δρόμου ή ποδηλασία βουνού και ξεκινάμε!
Με αφετηρία το Κτήμα Καραγεώργου χαράσσουμε τη διαδρομή μας σε χάρτες, οργανώνουμε την περιπέτειά μας σωστά, παίρνουμε πάντα τα μέτρα ασφαλείας που χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε μια ασφαλή αλλά ταυτόχρονα και μια καταπληκτική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους και απολαμβάνουμε την γοητεία της ποδηλασίας.
Για τους πιο ρομαντικούς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξεφύγουν μόνοι τους στην περιπλάνησή τους, να απολαύσουν υπέροχες, χαλαρές βόλτες μέσα στη φύση, με στάσεις για ξεκούραση και για να απολαύσουν ένα ειδυλλιακό  ηλιοβασίλεμα ή τις μυρωδιές και τους θορύβους της φύσης. Είναι σίγουρο  ότι μετά από αυτή την εμπειρία θα έχετε απόλυτα ψυχική και σωματική ευεξία και μια εξαιρετικά καλή διάθεση για καινούριες περιπέτειες.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
1. Φροντίστε το ποδήλατό σας να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση: να έχει φουσκωμένα λάστιχα, κατάλληλα για το είδος του οδοστρώματος όπου κινείστε, και ρυθμισμένα φρένα και ταχύτητες. Οταν ακουμπάτε τα πόδια σας στο δρόμο, ο οριζόντιος σωλήνας δεν πρέπει να σας «χτυπάει» στον καβάλο. Θα σας τραυματίσει, δεν θα το κουμαντάρετε σωστά και θα σας πονέσουν οι ώμοι.
2. Αν κάνετε ποδήλατο το βράδυ, είναι απαραίτητο να έχετε φώτα (κόκκινα πίσω λευκά μπροστά). Προτιμήστε τα φώτα LED, γιατί οι μπαταρίες τους έχουν δεκαπλάσια διάρκεια ζωής.
3.
Χρησιμοποιήστε το κουδούνι σας, για να προειδοποιείτε τους οδηγούς Ι.Χ.
4.
Στο κόκκινο φανάρι, μη σταματάτε ποτέ πλάι στο αυτοκίνητο, αλλά είτε μπροστά από το πρώτο είτε πίσω του, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν όλοι.
5. Τηρείτε απόσταση ασφαλείας 1 – 1,5 μέτρο όταν κινείστε δίπλα από σταθμευμένα Ι.Χ. και όταν τα προσπερνάτε, ελέγχετε αν έχουν επιβάτες.Οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν ξαφνικά.
6. Μην κάνετε ποδήλατο στα πεζοδρόμια. Οταν κατεβαίνετε για να διασχίσετε το δρόμο, τα οχήματα που στρίβουν πιθανότατα δεν σας βλέπουν.
7. Πάρτε καθρέφτη. Αν και πάντα πρέπει να ελέγχετε τι γίνεται πίσω στρίβοντας το κεφάλι, ο καθρέφτης θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή.
8. Αποφύγετε τους δρόμους με μεγάλη κίνηση, ειδικά αν είστε «φρέσκοι» ποδηλάτες. Προσπαθήστε να μην έχετε μεγάλη διαφορά ταχύτητας από την υπόλοιπη κυκλοφορία. Ειδικά τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, μη χρησιμοποιείτε τις κεντρικές αρτηρίες και προτιμήστε τα στενά.
9. Μην κινείστε αντίθετα με το ρεύμα του δρόμου. Το «ανάποδο» μπορεί να μοιάζει βολικό, όμως στην πράξη αποβαίνει επικίνδυνο. Π.χ., ένα αυτοκίνητο που βγαίνει από στενό προς τα δεξιά δεν περιμένει ένα ποδήλατο ανάποδα.
10. Εχετε το νου σας στις λακκούβες. Μπορεί να σας… απογειώσουν.
11. Μην ποντάρετε στην προσοχή και στα αντανακλαστικά των οδηγών αυτοκινήτων. Μην επαφίεστε στην ελπίδα ότι θα σας δουν. Φροντίστε εσείς να κάνετε την παρουσία σας αισθητή.

Διαμονή στη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου
Αρεόπολη Μάνη Λακωνίας
Τηλ. 2733051368
Fax 2733051328
http://mani.ktimakarageorgou.gr
email: info@ktimakarageorgou.gr


Comments are closed.

Book now Ktima Karageorgou