Σπήλαια του Δυρού

Diros Caves Diros Caves Diros Caves

Diros Caves Diros Caves Diros Caves

Τα Σπήλαια του Δυρού… μαγευτικό ταξίδι στα έγκατα της γης!

Μόλις 10 χιλιόμετρα από το Κτήμα Καραγεώργου, βρίσκονται τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Τα ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΟΥ, η Γλυφάδα, το Καταφύγιο και η Αλεπότρυπα. Ένα από τα καλύτερα δώρα που μας χάρισε η φύση. Ένας προορισμός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε και κυρίως τα μικρά παιδιά, μια περιήγηση στα σπλάχνα της γης.

Οι δαιδαλώδεις υδάτινοι διάδρομοι που σχηματίζει ένας υπόγειος ποταμός πουαναπτύσσεται κυρίως σε δύο παράλληλους διαδρόμους διακοσμημένοι με σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργήθηκαν σταγόνα- σταγόνα από την εναπόθεσή του ανθρακικού ασβεστίου στη διάρκεια των χιλιετιών. 33,400 τμ με κρυστάλλινους πολύχρωμους θαλάμους εξαιρετικής ομορφιάς, η αντανάκλαση των χρωμάτων στα νερά του ποταμού, δημιουργούν ένα παράδεισο κάτω από τη γη, ένα ταξίδι μαγικό στα έγκατα της γης. Το σταυροδρόμι με τις Νηρηίδες και το λευκό αρκουδάκι, η λίμνη των Ωκεανίδων με το πέτρινο δάσος και τον υπέροχο σταλαγμίτη της μικρής θημωνιάς, η θάλασσα των ναυαγίων με το βουλιαγμένο καράβι, η χρυσή βροχή, η εκκλησιαστική διάβαση με τον πολυέλαιο και τον άμβωνα, οι κρεμαστές κλίνες των νεράιδων, η σάλα των Σπηλαίων του Δυρού με τις αρχαίες ελληνικές χλαμύδες, τα ροζ και λευκά διαμερίσματα με την άρπα και τον βασιλικό εξώστη, η κόκκινη αίθουσα, είναι μερικά από τα αριστουργήματα απαράμιλλης ομορφιάς που σμίλευε η φύση χιλιάδες χρόνια για να μας δείχνει το μεγαλείο της και ταυτόχρονα πόσο ασήμαντος είναι ο άνθρωπος μπροστά της.

Από τα τρία μεγάλα σπήλαια του Δυρού μόνο η Βλυχάδα είναι επισκέψιμη. Η περιήγησή του στο λιμναίο τμήμα της γίνεται με μικρές βαρκούλες, είναι πολύ ασφαλής και για τα παιδιά και κρατάει περίπου 30 λεπτά. Η θερμοκρασία του νερού είναι 14 βαθμοί κελσίου και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι 19 βαθμοί κελσίου όλο το χρόνο. Απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ιπποπόταμου, λιονταριού, μαρτυρούν μια άλλη εικόνα της περιοχής. Από τα ευρήματα διαπιστώνουμε ότι τα Σπήλαια του Δυρού χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικία, αποθήκη, εργαστήριο οικοτεχνικής δραστηριότητας, νεκροταφείο και τόπος λατρείας. Το Νεολιθικό μουσείο με τα πολλά σημαντικά ευρήματα θα ολοκληρώσει την εικόνα σας για την Νεολιθική περίοδο του ανθρώπου.

Διαμονή στη Μάνη
Κτήμα Καραγεώργου
Αρεόπολη Μάνη Λακωνίας
Τηλ. 2733051368
Fax 2733051328
http://mani.ktimakarageorgou.gr
email: info@ktimakarageorgou.gr


Comments are closed.

Book now Ktima Karageorgou